28 Μαρτίου 2011

Λεπτομέρειες..... ακολουθούν

Πράγματι, ωραία ήταν στη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη.
Θέμα: ο νεαρός κ. Ρίτσος.
 Παρουσίαση: Αγγελική Κώττη και Τζίνα Καλογήρου.
Απόψεις: Δήμητρα, Έλλη, Κωνσταντίνα, Μαίρη, Ρενάτε, Σοφία, Φιλιώ, Φιορέλα. 
*Ο χώρος ήταν ωραίος και ζεστός και σε ενέπνεε για τέτοιες εκδηλώσεις. Η συνάντηση αυτή με εντυπωσίασε περισσότερο από άλλες συναντήσεις γιατί αφ'ενός διατρέξαμε τα νεανικά χρόνια του ποιητή και αφ'ετέρου μάθαμε για γεγονότα καθοριστικά της ζωή του και της ποιητικής του δημιουργίας.

*Γνωρίζοντας τα νεανικά χρόνια του ποιητή ένιωσα πραγματικά χαρούμενη και συγκινημένη. Τα ποιήματα που τόσα χρόνια με ταξίδευαν διαβάζοντας τα, που έδιναν αξία στα πιο μικρά πράγματα της καθημερινότητας, ξαφνικά ζωντάνεψαν μπροστά μου και πήραν μια άλλη αξία πιο προσωπική, πιο ουσιαστική.

*Δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ τόσο πολύ από την παρουσίαση. Διαπίστωσα ότι μεγάλο μέρος του έργου του είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του και ειδικότερα από την οικογένειά του. 

*Η παρουσίαση με συγκίνησε πολύ. Ήταν μια ωραία εμπειρία κι έμπνευση για μένα.

*Η ιδέα της παρουσίασης της νεανικής ζωής του Γ. Ρίτσου ήταν καταπληκτική. Πολύ ενδιαφέρον ήταν να δούμε ένα τόσο σπουδαίο ποιητή σε περιόδους της ζωής του κοντινές σε μας. Η αγάπη των κ. Κώττη και Καλογήρου για το θέμα έκανε τη συνάντηση πιο ενδιαφέρουσα.


3 σχόλια:

  1. Ααααχ, κορίτσια μας. Αξέχαστη συνάντηση. Θα έχουμε κι άλλες, στο μέλλον. Οπως έλεγε κι ο ποιητής
    Νιότη απ' τη νιότη σου έπαιρνα...
    Νιοτη απ' τη νιότη σας παίρναμε.
    Να είστε καλά.
    Να, λοιπόν, "τι χρειάζονται κι οι ποιητές σε τέτοιους μικρόψυχους καιρούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τα όμορφα σας λόγια :) Και μη νομίζετε πως θα τη γλυτώσετε εέκολα..Καμιά μας δεν έχει ξεχάσει που μας υποσχεθήκατε να ξανασυναντηθούμε το καλοκαιράκι :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε συζήτηση, το εννοούσαμε και γι' αυτό το προτείναμε! Περιμένω αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις με το καλό. Χαιρετίσματα σε όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή