7 Αυγούστου 2010

"Ήτον τον Αύγουστον μήνα...."

Ήτον απόλαυσις, όνειρον, θαύμα. Είχεν απομακρυνθή ως πέντε οργυιάς από το άντρον, και έπλεε, κ' έβλεπε τώρα προς ανατολάς, στρέφουσα τα νώτα προς το μέρος μου. Έβλεπα την αμαυράν και όμως χρυσίζουσαν αμυδρώς κόμην της, τον τράχηλόν της τον εύγραμμον, τας λευκάς ως γάλα ωμοπλάτας, τους βραχίονας τους τορνευτούς, όλα συγχεόμενα, μελιχρά και ονειρώδη εις το φέγγος της σελήνης. Διέβλεπα την οσφύν της την ευλύγιστον, τα ισχία της, τας κνήμας, τους πόδας της, μεταξύ σκιάς και φωτός, βαπτιζόμενα εις το κύμα. Εμάντευα το στέρνον της, τους κόλπους της, γλαφυρούς, προέχοντας, δεχομένους όλας της αύρας τας ριπάς και της θαλάσσης το θείον άρωμα. Ήτο πνοή, ίνδαλμα αφάνταστον, όνειρον επιπλέον εις το κύμα· ήτον νηρηίς, σειρήν, πλέουσα, ως πλέει ναυς μαγική, η ναυς των ονείρων...

7 σχόλια:

  1. Γεια σου, Σμαραγδάκι θαλασσινό :) Είναι από το 'Όνειρο στο κύμα' του Α. Παπαδιαμάντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά μαγευτικό..!! Υπέροχο!! Και η εικόνα !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου, Γαρυφαλλάκι:) Είναι το περίφημο 'Γεράκι της Μάλτας', ιστιοφόρο τελευταίας τεχνολογίας και...έργο τέχνης. Αξίζει τον κόπο να το ψάξεις στο Google. (κι αν το δεις και με τα πανιά ανοιγμένα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το είδααα! Περίεργο είναι λίγο!! :) αλλά είναι πολυτελέστατο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εντυπωσιακό σ' αυτό το σκαρί δεν είναι η πολυτέλεια (υπάρχουν άλλα πιο εντυπωσιακά) αλλά ο συνδυασμός της κατασκευαστικής πρωτοπορίας με την αισθητική τελειότητα. Και το βασικότερο: στη θάλασσα το βράδυ μοιάζει απόκοσμο, εξωπραγματικό.... ¨ναυς μαγική¨!

    ΑπάντησηΔιαγραφή